left menu foot

Prevajanje - Španski jezik

Španija, država nogometa in turizma

Španija kot sredozemska država z razvitim turizmom ponuja vrsto poslovnih priložnosti, zato je prevajanje v španski jezik še kako pomembno. Pri nas poskrbimo za kakovostne in ugodne prevode vseh vrst španskih besedil.

Španija, država, ki jo mnogi poznamo po odličnem nogometu in odličnih nogometnih igralcih, ki igrajo v najbolj znanih svetovnih klubih, kot sta Barcelona in Real Madrid. Slednji ravno tako prihaja iz glavnega mesta Španije in sicer iz mesta Madrid, ki je v svetu turistov zelo priljubljeno, saj se turisti iz celotnega sveta odpravljajo na pot v to prelepo mesto. Španija je država, ki ima več kot 46 mio prebivalcev in skoraj 90% le-teh je špancev, ostali prebivalci, ki jih najdemo v državi pa so priseljenci iz Romunije, Maroka, Nemčije, Ekvadorja in drugih večjih držav, kjer ljudje hrepenijo po boljšem življenju in se izključno zaradi tega razloga odpravijo v Španijo, ki je tudi članica evropske unije in sicer že od leta 1986 in vse do danes.

Glede na to, da ima Španija pretežno svoje prebivalstvo in zelo majhen del priseljencev je njihov jezik v svetu zelo dobro poznan in ga govorijo tako v Španiji, kot tudi po ne kod drugje v svetu. Španščina je zelo priljubljena tudi za učenje, zato se zanjo odloča vse več Slovencev, a potrebe po njej se kažejo tudi v svetu prevajanja, saj je Španija država evropske unije in vse več podjetij iz Slovenije sodeluje z njimi, kar pripelje do manjših težav v sporazumevanju, a če se odločite za kakšno podjetje, ki se ukvarja s prevajanjem je poslovanje z njimi veliko lažje in seveda veliko bolj varno in uspešno.

Španija je država, ki je zadnja leta slovela po turizmu v njihovih večjih mestih, kot sta Barcelona in Madrid, a ogromno denarja v državni proračun prinese tudi turizem v obmorskih mestih. Ker je Španija država, ki ima ogromne količine primernih zemljišč za poljedelstvo, se mnogi odločajo tudi za pridelovanje različnih vrst sadja in zelenjave, ki se nato izvaža v svet, ali pa ga porabijo tudi za lastne potrebe. Tako kot celoten svet, je v zadnjem letu tudi Španijo zajela recesija, a vsi španci trdno upajo, da bo le-ta čim hitreje končana in da bodo lahko zaživeli lažje in lepše, tako kot nekoč.

Španščino kot materinski jezik po svetu govori več kot 350 milijonov ljudi, kot drugi tuj jezik še dodatnih 70 milijonov ljudi. Skupno je na svetu 420 milijonov govorcev ruskega jezika.

Španščina je uradni jezik v: Argentina, Bolivia, Chile, Colombia, Costa Rica, Cuba, Dominican Republic, Ecuador, El Salvador, Equatorial Guinea, Guatemala, Honduras, Mexico, Nicaragua, Panama, Paraguay, Peru, Spain, United States, New Mexico, Puerto Rico, Uruguay, Venezuela.


NAROČILNICA za PREVOD

Izpolnite prazna polja in kliknite  "Pošljite naročilo". 
Ime in priimek: *
Podjetje-organizacija: *
Ulica: *
Kraj: *
Poštna številka:
Davčna številka:
Telefon:
E-pošta: *
V kateri jezik želite prevod:
Željeni datum končanja dela:
Datum valute (8-20 dni)
Datoteka z besedilom:
 


V najkrajšem času vam bomo poslali odgovor in ceno prevoda.
Čas prevajanja: 5-10 strani / dan.
Pravnim osebam račun izstavimo ko končamo prevajanje vašega prevoda.
All Copyright © Prevajanje .net skupina d.o.o. - Rok Mejak