left menu foot

Prevajanje - Hrvaški jezik

Poskrbimo za strokovno in kakovostno prevajanje vseh vrst besedil v hrvaški jezik.

Država, v katero se mnogi odpravljajo na dopust, država, katere glavno mesto je Zagreb, njena lepša mesta pa so Split, Dubrovnik in Rijeka. A že veste o kateri državi govorimo? Hrvaška je država, ki ima preko 4 mio prebivalcev, ki je včasih skupaj s Slovenijo bila v republiki Jugoslaviji, leta 1991 pa se je dokončno osamosvojila in se podala na samostojno pot, ki pa je vse kot prej bila lahka. Najprej so državo zajeli nemiri in vojna, danes pa se država sooča z veliko denarno krizo in nizkim standardom, a kljub temu je Hrvaška država, v katero mnogi Slovenci zelo radi zahajajo.

Hrvaščino kot materinski jezik govori več kot 340 milijonov ljudi po svetu. Skupno število govorcev hrvaškega jezika pa v svetovnem merilu dosega več kot 510 milijonov ljudi.

Hrvaščina je uradni jezik na Hrvaškem ter v Bosni in Hercegovini.

Kot smo že omenili, je Hrvaška ena izmed držav bivše Jugoslavije in ravno iz tega razloga je tudi njen jezik marsikomu zelo dobro poznan. Tisti nekoliko starejši prebivalci Slovenije, ki so se v šolah še učili srbo-hrvaški jezik, z razumevanjem jezika nimajo težav, tisti nekoliko mlajši, pa bi ob kakšni priložnosti že potrebovali kakšno prevajanje, ki ga nudijo različni strokovnjaki. A kljub vsemu, je Hrvaška država, ki nam je tako blizu in njen jezik tako dobro poznan, da ga razumejo mnogi, zato je sporazumevanje z državljani njihove države bolj kot ne zelo enostavno.

Veliko smo že povedali o Hrvaški, veliko o njenih demografskih značilnostih in jeziku, a ker je svet trenutno v času recesije, je dobro vedeti, da je le-ta ravno tako doletela tudi Hrvaško. Država se zadnja leta sooča z veliki težavami na področju korupcije, brezposelnosti in državnega primanjkljaja, a kljub vsemu, se prebivalci te države borijo s tem, kar jim ta zemlja ponuja. Ogromno denarja vlagajo v kmetijstvo, še več svojega truda pa namenijo turizmu, ki je praktično najbolj pomemben vir dohodka za to majhno, a v svetu zelo priljubljeno turistično destinacijo.


NAROČILNICA za PREVOD

Izpolnite prazna polja in kliknite  "Pošljite naročilo". 
Ime in priimek: *
Podjetje-organizacija: *
Ulica: *
Kraj: *
Poštna številka:
Davčna številka:
Telefon:
E-pošta: *
V kateri jezik želite prevod:
Željeni datum končanja dela:
Datum valute (8-20 dni)
Datoteka z besedilom:
 


V najkrajšem času vam bomo poslali odgovor in ceno prevoda.
Čas prevajanja: 5-10 strani / dan.
Pravnim osebam račun izstavimo ko končamo prevajanje vašega prevoda.
All Copyright © Prevajanje.net skupina d.o.o.